Акција "Срушимо власт"

Омладина Демократске странке Србије одржала је данас у центру Београда акцију под називом "Срушимо власт" на којој су лоптом обарали чуњеве са ликовима политичара из владајуће коалиције.

Омладинци ДСС, симпатизери и чланови те странке, као и функционер Милош Алигрудић су у Кнез Михаиловој улици лоптом обарали чуњеве са ликовима политичара са власти – председника Србије Бориса Тадића, премијера Мирка Цветковића, министара Ивице Дачића и Драгана Шутановца, градоначелника Београда Драгана Ђиласа и лидера Г17 плус Млађана Динкића.

Већина пролазника је изразила жељу да и она гађа актуелне политичаре на власти, па су се придружили омладинцима ДСС и акција се претворила у својеврсно надметање грађана ко ће прецизније и јаче да погоди Тадића, Цветковића...

Током трајања акције, симпатизери странке су аплаудирали када би неко срушио све чуњеве, а ако је био неуспешан, добацивали су "Само јаче мало" и "Не дају се, жилави су", алудирајући да владајућа коалиција не жели да се одрекне власти.

Шеф посланичке групе ДСС Милош Алигрудић је новинарима и окупљенимграђанима рекао да је владајућа коалиција довела Србију до пропасти, као и да верује да ће грађани на изборима сменити лошу власт и гласати за оне који могу да помогну привреди.


"Пашће на изборима, који ће бити за много мање од годину дана и то је њихов крај, који су заслужили, јер су довели земљу на руб егзистенције, народ на ивицу глади и упропастили све што би се у нормалној држави сматрало националним интересом", сматра Алигрудић.

Према његовим речима, власт је стигла до свог краја и питање је само ко ће је наследити.

Међу присутнима је био и народни посланик ДСС Милан Димитријевић који је додао је да та странка, на овај начин, жели да покаже какво је стање у држави, и да, сматра он, влада није социјално одговорна, стога јој је "крајње време да се помери, како би Србија могла да крене напред".