Конференција за новинаре ДСС: Позивамо на поштовање претпоставке невиности

Демократска странка Србије стала је данас у одбрану Уроша Јанковића и позвала медије на поштовање принципа претпоставке невиности. Потпредседник  странке Милош Јовановић подсетио је данас на конференцији за новинаре у седишту ДСС, на којој се обратио и Јанковић, да је свако невин док се не докаже другачије и док не буде санкционисан правоснажном пресудом.

„Јанковић је невин док се и ако се уопште не докаже супротно. ДСС тако гледа на њега, тако би требало да гледају медији не само када је у питању Јанковић него и било који грађанин Србије“, рекао је Јовановић.

Јовановић је рекао да се овим случајем завршава турбулентан период за странку и да је у току озбиљна кадровска, програмска и организациона консолидација.

„Надам се да ћемо пред јавност врло брзо изаћи са конкретним резултатима те консолидације. Сви они који су се радовали невољама у странци неће више имати прилику за радост“, рекао је он.

Урош Јанковић, који је из принципијелних разлога одлучио да стави ДСС на располагање све страначке функције док се поступак против њега не заврши, каже да на тај начин жели да скине неоправдан терет који је стављен на ДСС.

„Никада нисам злоупотребио положај и доделио Стојковићу државну земљу, а камоли исту или било коју другу продао. Никада нисам узео мито, нити сам део било које преварантске групе. У медијима је објављено да сам узео коверту са новцем у ресторану, а истина је да сам одбио да узмем било какав новац и о томе постоји видео и аудио снимак. Уверен сам да ће правосудни органи у законском поступку утврдити моју невиност“, рекао је Јанковић, који сумња да му је цео случај намештен.