Урош Јанковић: Постављање споменика Ворхолу је помодарство, а не космополитизамОдлука градске власти да у Београду постави споменик Ендију Ворхолу показатељ је присутности  помодарства, а не космополитског духа, као и потврда потојања комплекса инфериорног односа према западу.  Енди Ворхол и поп арт, ни у свету нису препознати као велика уметност него као помодни тренд, о чему сведочи чињеница да постоје само два споменика Ворхолу и да би Београд био тек трећи град у свету који би му на тај начин одао признање.

Улица српско-руског пријатељства у Београду

Градски одбор Демократске странке Србије Београд, на својој редовној седници, одржаној 08.12.2016.године. донео је одлуку да одборници Демократске странке Србије у Скупштини Града Београда предају захтев Комисији Скупштине Београда за споменике и називе тргова предлог да једна улица у Београду понесе име “Улица српско-руског пријатељства”.

Урош Јанковић: Уверен сам ће поступак потврдити моју невиност

Обраћање Уроша Јанковића на ванредној конференцији за новинаре

Поштовани новинари,

због оптужби које ми се стављају на терет и због бројних сензационалистичких натписа у медијима, а уверен у сопствену невиност, одлучио сам да се обратим јавности.Грађани Србије су на један спектакуларан начин обавештени да је у понедељак 7. новембра ухапшен високи функционер ДСС Урош Јанковић, који је како сте „незванично сазнали“, само не знам од кога, ухапшен. Неки су писали да сам ухапшен због доделе спорног државног земљишта голману Стојковићу, неки су писали због малверзација са земљиштем, неки су ставили у наслов „Јанковић ојадио Стојковића за 350.000 евра“, а они најпомпезнији су ставили наслове „Јанковић преварио и Стојковића“! Па шта то значи, да сам варао небројено пута па сам сада преварио и Стојковића. Огромни натписи „ПРЕВАРАНТ“,„МУЉАТОР“, качене су моје породичне слике скинуте са фејсбук профила…

Конференција за новинаре ДСС: Позивамо на поштовање претпоставке невиности

Демократска странка Србије стала је данас у одбрану Уроша Јанковића и позвала медије на поштовање принципа претпоставке невиности. Потпредседник  странке Милош Јовановић подсетио је данас на конференцији за новинаре у седишту ДСС, на којој се обратио и Јанковић, да је свако невин док се не докаже другачије и док не буде санкционисан правоснажном пресудом.

Саопштење ДСС: Утврдити истину без политизовања и сензационализма

Упркос пољуљаном поверењу у рад правосудних органа, Демократска странка Србије се нада да ће поступак који је тужилаштво покренуло против Уроша Јанковића бити вођен савесно и професионално.
Демократска странка Србије и у овој прилици истиче да свако ко се о закон огрешио треба да за своје поступке одговара, као што инсистира на самосталности и независности правосуђа и одговорности медија за придржавање етичких стандарда и поштовање претпоставке невиности. Интерес је јавности, а уверени смо и самог Јанковића, да се утврди пуна истина.
ДСС упозорава да поједина средства информисања сензационалистичким истицањем у  први план страначке припадности Уроша Јанковића на некоректан начин политизују случај који са овом странком нема никакве везе.