Представљена листа ДСС – Двери – Војислав Коштуница за изборе у Земуну

На ванредној конференцији за новинаре у Градском одбору ДСС Београд, представљена је коалициона листа

ДСС-ДВЕРИ-ВОЈИСЛАВ КОШТУНИЦА која ће имати редни број 2 на општинским изборима у Земуну, заказаним за 2. јун 2013. године.

На конферецији за новинаре су говорили председник Градског одбора ДСС Андреја Младеновић и председник ОО ДСС Земун Александар Цицнар-Попоски као и чланови старешинства Покрета ДВЕРИ, Владан Глишић и Данило Тврдишић.

Андреја Младеновић је нагласио важност избора у Земуну јер је Земун, као некадашњи град, градска општина са посебним сензибилитетом, али је истакао и лош однос актуелнe градске власти према општини Земун.

„Од стране градa Београда, није били капиталних улагања у општину Земун, јер градоначелнику Ђиласу није одгворала коалиција која је на власти у Земуну.“ - истакао је Младеновић.  Он је нагласио и то да ће коалиција ДСС-ДВЕРИ понудити земунцима једно домаћинско вођење општине, и да очекује подршку земунаца овој коалицији.

Владан Глишић је поред локалне важности избора у Земуну, нагласио да је ово први пут да ДСС и ДВЕРИ наступају као коалиција на неким изборима, и да верује да ће се овај модел применити и у другим срединама у Србији.

„Захваљујем се Демократској странци Србије што је помагала Покрет ДВЕРИ док смо били удружење грађана“ истакао је Глишић, додвши да верује да ова листа у Земуну може да буде језгро окупљања свих патриотских снага у Србији.

На конференцији је и представљен г. Зоран Марковић, први на одборничкој листи коалицији ДСС-ДВЕРИ за изборе у Земуну, који је до сада био на функцији председника Скупштине општине Земун.