Милош Јовановић: О председничком кандидату прво са Дверима

ДСС не види могућност сарадње са целокупном опозицијом, а о заједничком кандидату за председника Србије разговараће са патриотским странкама. То се пре свега односи на Двери, изјавио је потпредседник ДСС Милош Јовановић.
Он је на конференцији за новинаре рекао да у случају изостанка договора, ДСС може да изађе са својим кандидатом за шефа државе, јер у странци има довољно квалитених људи.


Одговарајући на питање о могућности сарадње ДСС са још неким странкама опозиције, и евентуалне сарадње са ДС, Јовановић је рекао да ДСС има „озбиљну кичму“ у идеолошком смислу, да не може да заборави да је процес нормализације односа Београда и Приштине започет у време ДС, те да је некадашњи премијер Војислав Коштуница 2008. вратио мандат због неслагања у вези са косовском политиком.
„Не видим шта ДСС може да тражи у некој сарадњи са ДС“, каже Јовановић.
Јовановић, који је јуче поново изабран за потпредседника странке, поновио је да ће се кандидовати за председника ДСС, наводећи да би било добро да се избори у странци организују што пре, али да су за то потребне припреме.
Говорећи о јучерашњем Главном одбору ДСС, Јовановић је навео да су потврђене одлуке о локалним коалицијама и да је донет програмски документ којим се реафирмишу ставови ДСС, односно противљење европском путу Србије, Бриселском споразуму, те продаји Телекома, ЕПС и Аеродрома.
„ДСС ће у наредном периоду предлагати конкретна решења и законе како би Србија постала уређена држава из које млади неће одлазити“, закључио је Јовановић.