Урош Јанковић: ДСС даје мањинску подршку Доста је било за управљање Врачаром

Демократска странка Србије понудила је мањинску подршку одборничкој групи покрета Доста је било за формирање власти на београдској општини Врачар.

Председник градског одбора ДСС Урош Јанковић изјавио је на конференцији за новинаре да је ДСС донео одлуку после састанка са председником општине Врачар и унутарстраначких консултација у петак прошле недеље, али да о одлуци није обавештена ниједна од одборничких група у тој општини.

„Пошто је стање у општини Врачар нерешено, ДСС је преломила и даће мањинску подршку покрету Доста је било јер желимо да им дамо шансу да се покажу“, рекао је Јанковић и позвао лидера тог покрета Сашу Радуловића да престане са демагогијом додајући да се стекао утисак да он бежи од власти.

Јанковић је рекао да о предлогу треба да се изјасни покрет Доста је било, Демократска странка али и остали одборници.

„ДСС ће бити контролни фактор а понуда ће бити орочена на неколико месеци да бисмо видели какви су резултати“, рекао је он.

Јанковић је позвао свe одборникe да пруже подршку предлогу.

Он је рекао да постоји и могућност да Демократска странка и Српска напредна странка као већинске партије постигну договор око власти у интересу грађана Врачара.

„Обе те странке имају легитимитет и могу да се договоре“, рекао је Јанковић и додао да мисли да је ДС од СНС добила неку понуду.