Урош Јанковић:Видимо Двери као коалиционог партнера, подржали би Обрадовића као кандидата патриотске опозиције

Уколико буду расписани парламентарни избори, ДСС као коалиционог партнера засигурно види Двери, а у том случају су спремни и да подрже Бошка Обрадовића као заједничког кандидата патриотске опозиције, каже за "Победу" Урош Јанковић, високи функционер те странке.

- Ми имамо нашег кандидата и то је Александар Поповић, а што се тиче коалиционог партнера, ту су засигурно Двери на првом месту и то је наравно у случају да се распишу и парламентарни избори. Ако дође до таквог сценарија, ДСС је спреман да са Дверима отворено разговара о свему, па и о заједничком кандидату, али патриотске опозиције. Свакако је то питање на које ипак Двери остају да дају одговор, нама је пре свега битно да сачувамо нашу политику, јер због ње и постојимо - истиче Јанковић у изјави за наш портал.
Рампа за ДЈБ
На питање ко то не спада у патриотску опозицију, Јанковић одговара:
- Када кажем "патриотска опозиција", онда мислим да сам веома јасан да ту не видим оне који су се већ кандидовали и оне који су се изјаснили да такве кандидате подржавају. Дакле, Радуловић и Шутановац су већ јавно дали подршку Јанковићу и ту се више не бих задржавао - изричит је Јанковић