Акција "Бранимо устав јер бранимо Србију"

Демократска странка Србије је данас, у свим градовима Србије, обележила осму годину од доношења Устава Републике Србије.

Том приликом, председница ДСС Санда Рашковић Ивић обратила се јавности на штанду ДСС у парку Петра Бојовића у Београду.

“Сачувати Устав Србије је врло важно, јер тиме чувамо Србију од распада. Променом Устава дошло би до тога да на територији Србије настане нова квази држава – такозвана држава “Косова”, истакла је председница ДСС.

Санда Рашковић Ивић рекла је да одбрана Устава Србије спречава да на територији Србије настане нека нова аутономија попут Санџачке као и да не може доћи до федерализације Србије.Председница ДСС истакла је да промену Устава од нас тражи Европска унија, како би показали своју  сарадљивост и додала:

“Ово је знак да треба да одустанемо од прикључивања Европској унији, зато што прикључивањем Европској унији пада стандард грађана, отимају се пензије, расту разне даџбине. Зато грађани треба да знају да промена Устава и приближавање Европској унији њима, као појединцима, не може да донесе ништа добро, већ само даље осиромашење и поробљавање.”

sanda-ustav-2-300.jpg sanda-ustav-3-300.jpg sanda-ustav-4-300.jpg sanda-ustav-5-300.jpg sanda-ustav-fonet-1-300.jpg sanda-ustav-fonet-2-300.jpg