Вести Градског одбора ДСС Београд

Урош Јанковић:Видимо Двери као коалиционог партнера, подржали би Обрадовића као кандидата патриотске опозиције

Уколико буду расписани парламентарни избори, ДСС као коалиционог партнера засигурно види Двери, а у том случају су спремни и да подрже Бошка Обрадовића као заједничког кандидата патриотске опозиције, каже за "Победу" Урош Јанковић, високи функционер те странке.

Александар Поповић кандидат ДСС за председника Србије

Председништво Демократске странке Србије одлучило је да Александар Поповић буде кандидат за председника Србије рекао је вршилац дужности председника ДСС Милош Јовановић.
Јовановић је на данашњој конференцији за новинаре рекао да је странка искрено убеђена да је Поповић најбољи кандидат за председника једне нормалне, пристојне и успешне Србије какву ДСС жели да гради.

Урош Јанковић: Постављање споменика Ворхолу је помодарство, а не космополитизамОдлука градске власти да у Београду постави споменик Ендију Ворхолу показатељ је присутности  помодарства, а не космополитског духа, као и потврда потојања комплекса инфериорног односа према западу.  Енди Ворхол и поп арт, ни у свету нису препознати као велика уметност него као помодни тренд, о чему сведочи чињеница да постоје само два споменика Ворхолу и да би Београд био тек трећи град у свету који би му на тај начин одао признање.

Улица српско-руског пријатељства у Београду

Градски одбор Демократске странке Србије Београд, на својој редовној седници, одржаној 08.12.2016.године. донео је одлуку да одборници Демократске странке Србије у Скупштини Града Београда предају захтев Комисији Скупштине Београда за споменике и називе тргова предлог да једна улица у Београду понесе име “Улица српско-руског пријатељства”.

Конференција за новинаре ДСС: Позивамо на поштовање претпоставке невиности

Демократска странка Србије стала је данас у одбрану Уроша Јанковића и позвала медије на поштовање принципа претпоставке невиности. Потпредседник  странке Милош Јовановић подсетио је данас на конференцији за новинаре у седишту ДСС, на којој се обратио и Јанковић, да је свако невин док се не докаже другачије и док не буде санкционисан правоснажном пресудом.